maklerw Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Ostatnimi czasy mam wieczne problemy z przesyłkami. DHL - zniszczyli paczke i rosliny ... po 8m-c udało mi się uzyskać odszkodowanie. Poczta Polska - list z nasionami nie dotarł -> sprawe wyjaśniam 3m-c Więc jęsli ktoś szykuje się na jakieś większe zakupy naprawde warto ubezpieczać przesyłki lub wcześniej upenić się do jakiej kwoty przesyłka jest ubezpieczona. Tak jak w przypadku DHL zmieściłem się w standardowym ubezpieczeniu 1100zł choc ostateczeni to i tak zostałem stratny bo udało się zdobyć duże żadkie dzbanki, które były więcej warte niż płaciłem za nie, ale niestety odzyskać pieniądze przy standardowej przesyłce można jedynie do 1100zł. Poczta standardowo za paczke do odzyskania jest około 100zł. Więc naprawde polecam przy przesyłkach roślin ubezpieczanie paczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Tak, ostatnio miałem okazję do zobaczenia jak paru kurierów donosi paczki, po 1 to ani razu nie zdarzyło mi się abym mógł zobaczyć zawartość paczki, a zawsze przestrzegają na różnych sklepach, że paczkę należy otworzyć przy kurierze i ewentualnie wypełnić tam jakiś formularz o uszkodzeniu, po 2 to bardzo lekceważą paczki i jak ktoś im nie otwiera przez około 1 minuty (np. jak muszę się ubrać, żeby wyjść na pole, troche to czasu zajmuje) to przerzucają paczki za płot.. no paranoja! Mimo, że na paczce była naklejka "Uwaga Szkło" Miałem już kiedyś pisać do firm, ale jakoś mi czasu zabrakło, jak jeszcze raz coś takiego zobaczę to napewno to zgłoszę. A po 3 to tak jak wcześniej pisałem bardzo się śpieszą, jak już im otworze ( nie zawsze mi działa domofon ) to zostawią paczkę pod drzwiami i już ich nie ma. I jak tu później pisać te formularze jak coś jest uszkodzone... Kurierzy to byli Siódemka bodajże i DHL. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 W sumie też poczuwam się do obowiązku psioczenia na usługi DHL. Ciekawe, że zostawiają awizo swoje kolorowe kiedy jestem cały dzień w domu i NA PEWNO BYM USŁYSZAŁ domofon. Drugie to to, że trzy razy odmawiali mi asysty! przy rozpakowywaniu paczki. Przecież policji nie wezwę To wszystko chyba najlepiej ujmuje satyryczny filmik http://www.joemonster.org/filmy/31664/Jak_pracuja_kurierzy_ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kynek_vava Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 widze ze temat kurierow ja akurat nie moge narzekac na dpd raz mam caly czas ta sama osobe co dostarcza paczki do mnie dwa kiedys nie mialem gotowki a byla opcja zaplaty przy odbiorze i nie zdazylem po nia isc bo gosciu wpadl 8:01 to bez problemu mnie podrzucil pod bankomat bez gadania nie polecam opek. po pierwsze kurier szedl od wt do ... ( tadam ) niedzieli 18 xD ale ladnie mi napisal chociaz sms ze przyjedzie dzis tzn. w niedziel i jeszcze dodam ze dpd pisze formularze nawet jak pudelko jest wgniecone czy naderwane zeby nie bylo problemow zamowilem PC i byl karton wgnieciony lekko to bez gadania bylo pisanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) ja mam problemy z 7.Nie zostawiają awiza a info netem dostaje po fakcie.Drugi raz nie przyjadą trzeba samemu po paczkę jechać.Nie po to płacę za kuriera żeby potem śmigać autobusami przez całą Warszawę.Za to dhl był ok,sami zadzwonili że szkło poszło i czy odsyłać w taki razie do nadawcy. Edytowane 29 Stycznia 2011 przez lothia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 No tak ale czy ktos wyegzekfował odszkodowanie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Mi się udało od 7 paczka dotarła całkowicie zmasakrowana i kurier odrazu przyszedł z papierem odnośnie reklamacji- tyle dobrego. Nigdy nie miałem problemów z UPS, DPD, TNT. Na poczcie wszczyscy wiedza ze przychodza do mnie rosliny to nie rzucaja;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 ja tam poważne problemy mam z poczta polska juz nigdy nic nie wezme tym gów... kolporter to samo masakra wszystko rozwala jeszcze nigdy mi paczka odnich nie przyszla cala . najlepiej wspominam UPS oni sa najlepsi moim zdaniem jeszcze nigdy nie mialem problemów z nim . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi