Skocz do zawartości

Torfowisko- 2 pytanka

Masiol

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie, powiedzcie mi gdzie?/skąd? mogę kupić konary do torfowiska? Chodzi mi o to żeby wyglądały naturalnie, chce je wkomponować w torfowisko.

A jakby jeszcze były puste w środku :P Opcja pójścia do lasu i poszukiwań takowych kawałków chyba nie wchodzi w grę prawda?

I drugie pytanko- wolne przestrzenie wypełnić zwykłym mchem Spaghnum tak? Czy coś innego polecacie?

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że najlepiej właśnie iść po taki konar do lasu lub na jakieś torfowisko, jeśli masz taką możliwość. Plus jest taki, że koszty w tym wypadku wyniosą 0.

A jeśli nie, to w praktycznie każdym większym sklepie zoologicznym jest duuży wybór takich korzeni. I żeby mniej więcej zobrazować ile taki korzeń może kosztować, to powiem Ci, że ja za swój korzeń do akwarium o długości około 30cm, wysokości ok 20 cm i szerokości około 10cm zapłaciłam 25 zł. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.