Artur Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam ! Proszę o wykonanie dla mnie projektu Paludarium. Będzie one w piwnicy, prąd - bez obawy. Woda destylowana też za free. Akwarium może być nawet 1m x 1m x 1m. Chociaż nie, to przesada, szerokość max 60 Proszę o ewentualne wykonanie szkicu takiego Paludarium. Fogger, Terrarium, Świetlówki, Termometr wraz z miernikiem wilgoci, rośliny. Co do Terrarium, jestem raczej wstanie zrobić takie za DARMO z plexy. Prosił bym od razu o Linki do przedmiotów na Allegro. Oraz opis rozmieszczenia wszystkiego w środku. Aha, takie rośliny które nie zimują. Koszt maksymalnie 450-500zł Jakiś wodospadzik też był by mile widziany. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez Artur Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że Cię tym nie obrażę ale dla mnie to jest przegięcie pały. Na forum jest pełno informacji o oświetleniu, foggerach, zdjęć gotowych projektów itd, a na allegro jest sporo gotowych terrariów z których można podpatrzeć wykonanie. A jeśli Ci się nie chce szukać to nawet nie masz po co rozpoczynać zabawy z owadożerami. Ponadto znowu to samo, dlaczego chcesz kupić rośliny dla terrarium a nie zrobić terrarium do roślin. Nie wiesz nawet jakie rośliny można tam hodować. Jeżeli 400-500 zł to koszt wykonania całości + dokupienia roślin to powiem CI, że jest to za mało. Chyba żaden z użytkowników na tym forum nie był w stanie od razu kupić tyle roślin aby zapełnić terrarium o jednym metrze sześciennym. Kupno roślin to droga inwestycja i tylko ten to zrozumie kto naprawdę kocha swoje rośliny (ja na swoje rośliny i ich wyposażenie wydałem z kilka tysięcy złotych a nie jest to jakiś hit ja to mają co poniektórzy, skierowanie do sativa i Fly guy-a). A co do pleksi to nie jest ona chyba dobrym rozwiązaniem bo to co słyszałem ciężko się klei i łatwo rysuje. Czyli reasumując zastanów się jeszcze raz głęboko czy na pewno to jest twoje hobby a nie przelotne zainteresowanie bo szkoda roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Myślę dokładnie tak samo jak kolega wyżej jak zobaczyłem tekst "proszę o przygotowanie dla mnie projektu..." to nie wiedziałem czy to na serio komuś odwaliło, czy tylko robi sobie jaja, ale to chyba jednak nie żart Ludzie spędzają nieraz całe tygodnie nad własnym projektem, a tu nagle ktoś wpada na pomysł : odwal całą robotę za mnie, bo mi się nie chcę, albo mam dwie lewe rączki. Żebyś Ty się zapytał o jakieś szczegóły które nie wiesz jak rozwiązać to na pewno każdy by Ci pomógł, ale budowa całego terra ??? Chory pomysł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Samo oświetlenie na stateczniku elektronicznym zwykle wychodzi w okolicach 200 zł w górę. W dodatku taką ilość pleksy trzeba wkleić w jakiś stelaż, jak rozumiem ten też będzie za free? O wodospadzie własnej konstrukcji już nawet nie mówię A rośliny? I do 500 zł na wszystko? To chyba same N. ventrata tam będą rosły... Od razu widać że nie chciało się w ogóle nawet zerknąć do działu Technika albo chociaż podpytać ludzi o kosztorysy. Każdy ceni swój czas i chętnie pomoże, ale nie będzie ślęczał nad projektem od podstaw. @tomislav1ster Nie odsyłaj do Allegro, bo zgodnie z prośbą to Ty masz przeczesać aukcje i podać od razu linki ;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Temat do zamknięcia. Jeśli koszty są naprawdę takie duże, kupie sobie tylko jakieś rośliny na parapet... Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez Artur Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi