Skocz do zawartości

Opieka nad roślinami w wakacje

lorelei

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy to dobry dział, ale żaden inny nie wydaje mi się odpowiedniejszy ;p

Otóż w okolicach 27 czerwca br. wyjeżdżam za granicę, wrócę pod koniec sierpnia lub w połowie września [zależy, czy mi się noga powinie w sesji czy nie :P]. Na ten czas miło by było, gdyby ktoś z Warszawy dał radę zaopiekować się moimi roślinami. Na pokładzie są 3 ventraty [największa 30 cm wysokości, dwie pozostałe są w jednej doniczce, bo ta trzecia sobie radośnie wyrosła z drugiej i w zasadzie już dorównała jej wielkością], N. sanguinea [młoda roślina], młody Cephalotus, D. capensis i D. nidiformis. Towarzystwo stoi na południowym parapecie, nie potrzeba terrarium ani żadnej aklimatyzacji. Jedyne, co trzeba robić, to zapewnić im słoneczko i podlewanie/spryskiwanie. Jak się nikt nie znajdzie to zapewne zostaną w domu z rodzicami, ale nie jestem pewna, czy to dla roślin bezpieczne rozwiązanie ;p ochotnikowi oczywiście zapewnię parę baniaków 5L wody destylowanej [ew. pieniądze na zakupy] i mogę coś przywieźć z Anglii [Gloucester, Bristol, Londyn] lub Włoch [Rzym, Wenecja]. Ewentualne inne profity z opieki nad roślinami [pieniądze, jedna z mniejszych ventrat] do dogadania.

Kontakt:

gg: 4204220

@: my-way@wp.pl

Z góry dziękuję :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.