Skocz do zawartości

Ventrata w tunelu?

kwiaciara

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was pytanie mam dzbanecznika i duży tunel na warzywa i zastanawiam się czy można by go do niej przetransportowywać na dzień miała by tam wiele światła i wyższą wilgotność niż w domu. Na noc mogłabym przenosić go do domu tylko wątpie czy takie codzienne przeprowadzki nie zaszkodzą mu. posze o odpowiedzi.

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że ona w cieplejsze dni się tam ugotuje. Temperatura moim zdaniem dla ventraty to powinno być max 35*, a w takim tunelu może być ponad 40*. Codzienne przenoszenie na pewno jej zaszkodzi. Skoro mówisz, że w domu masz niższą wilgotność niż w tunelu, to mija się to z celem. Dzbaneczniki w naturze w nocy mają wyższą wilgotność, kiedy pojawia się mgła, która się skrapla - tak mi się przynajmniej wydaje.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tunel wietrzony za dnia to możesz ... Ale jak już to wstaw na stałe. Jednocześnie musisz się liczyć z 2m-c okresem aklimatyzacji ale potem :D kilka dzbanków i to znacznych rozmiarów.

Odnośnik do odpowiedzi

Potrafi przetrwac przy 5 stopniach ale jesli bedzie za dlugo to sie po prostu odmrozi troche, krotkie spadki nie sa dla niej az tak grozne.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.