ArturP Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Trochę poczytałem, zrobiłem tak: Pan doniczek koszyczek, martwe sphagnum, kora. Na to plastikowy pojemniczek, woda do połowy doniczki. Zdj: Dobrze dla longifolii i calycyfidii? Powinienem porozkładać stolony na boki? Posadziłem nimi do dołu.. Odnajdą sobie drogę, żeby się rozgałęzić? EDIT: Terrarium ma system zraszania, czy potrzebne wtedy, żeby te pływacze tak stały w wodzie? Posadziłem je najpierw w doniczce, chcąc żeby się przyjęły i troszkę rozrosły, potem chcę je przenieść na dno terrarium. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 W terrarium o wysokiej wilgotności nie musi calycifida siedzieć w wodzie, wystarczy że będzie miała wilgotne sphagnum. U.longifolia lubi natomiast dużo wody. Nie trzeba się przejmować stolonami - rośliny się rozrosną same, oba gatunki bardzo się rozrastają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi