Lakers Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Mam mały problem gdyż moja roślinka po przypadkowym złapaniu biedronki zaczęła zmieniać barwy na czarno brązowy wiem że w temacie "trujące owady" ten tema został poruszony ale nie został rozwinięty. Czy mógł bym prosić o szybką pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakers Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Mam mały problem gdyż moja roślinka po przypadkowym złapaniu biedronki zaczęła zmieniać barwy na czarno brązowy wiem że w temacie "trujące owady" ten tema został poruszony ale nie został rozwinięty. Czy mógł bym prosić o szybką pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Biedronki są opancerzone chityną. Enzym muchołówki kiepsko sobie z taką zbroją radzi. Pożytek dla rośliny niewielki, a biedronki są bardzo pożyteczne przez odżywianie się mszycami (podobnie złotooki drapieżne). Ja wyganiam oba gatunki (i jeszcze trzmiele) z domu, ale rozumiem, że mogła przypadkowo złapać. Nic tu nie poradzisz. Nie zasmakowało jej, pułapka umrze z pewnością, ale nie odcinaj jej póki całkiem nie sczernieje. Muchołówka wycofa sobie substancje odżywcze z tej pułapki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakers Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 po przejzeniu forum nie uwazam ze jest to przelanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lakers Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Dzieki za rade temat powinien zostac zamkniety Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi