Kimi150 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) Witam, Zauwazylem , ze ostatnio pare liscie u mojej Capensis all red mi zczernialo. Stalo sie to tylko u tych niższych lisci. Roslina normlanie rosnie, nawet ped kwiatowy sie pojawil, ktory bede ucinal. Ostatnio wystawialem ja dosc czesto na balkon na pol dnia, zeby miala slonce i zdarzalo mi sie zapomniec i zabrac ja np. dopiero o 21-22, kiedy juz byla dosc mala temperatua. Ale to z raz czy dwa tylko:P JAk zoabczylem, ze cos sie dzieje, przestalem wystawiac na balkon. Sry za slaba jakosc zdjec. P.S Tymi lisciami na w dolnej czesci sie nei przejmujcie, sa stare, z czasow kiedy dopiero do mnie dotarla po tygodniu w paczce;( Powiedlo mi pare tych juz w pelni dojrzalych lisci. I podloze zamierzam zmienic, bo jakies lipne jest, choc jest napisane Torf Ogrodniczy 3,5pH-marka Atlas. Edytowane 7 Maja 2011 przez Kimi150 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Jak dla mnie to za mocne słońce w za dużej ilości. Roślina cała poczerwieniała i część liści poczerniała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimi150 Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 To nie wystawiac jej w ogole na balkon ? Jak to z tym jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Wystawiać, nowe liście będą już gotowe na pełne słońce. Roślina długo trzymana za szybą czasem tak reaguje na ostrą dawkę słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 i po co ucinać pęd kwiatowy? nie wolisz mieć mnóstwo nasionek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimi150 Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Ok, to sie nie przejmuje. A co do tego pedu : to ucinac go ? Bo teraz powiedlo troche lisci a ped niby oslabia rosline to moze warto go odciac? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi