m2arian2 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Czy ten liść to pęd kwiatowy?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Żaden liść nie jest pędem kwiatowym. Ale o co w ogóle chodzi? Mamy wróżyć, robić zakłady? XD Jak chcesz się dowiedzieć czy muchołówka wypuszcza pęd to wstaw zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Żaden liść nie jest pędem kwiatowym. Ale o co w ogóle chodzi? Mamy wróżyć, robić zakłady? XD Jak chcesz się dowiedzieć czy muchołówka wypuszcza pęd to wstaw zdjęcie. chyba fotki mu nie wyświetliło, raz na konkursie też nie pokazywało fotki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 12 Maja 2011 Autor Share Napisano 12 Maja 2011 Przedtem mialem problemy z wgraniem zdjecia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabolo Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Na moje to jest zwykły liść asymilacyjny który nie wytworzył pułapki Pęd kwiatowy wygląda raczej zdecydowanie inaczej ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Pęd kwiatowy możesz wykluczyć. Prawdopodobnie roślina się dzieli i to wygląda jakby tworzył się drugi stożek wzrostu. Pierwsze liście młodej muchołówki, właśnie takie są, bez pułapek. Trochę ciężko stwierdzić po zbliżeniu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 to jest na 100% liść tylko jeszcze dobrze nir rozwiniety , też takie mam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Roślina wypuszcza nową roślinkę i będziesz mógł raczej niedługo albo nawet już roździelić. Ja bym czekał ale przy rozdzielaniu niech wypowiedzą się inni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi