Delete Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 (edytowane) Chciałem Was zapytać jak i gdzie trzymacie swoje pływacze wodne. Jak przygotowaliście im miejsce. Oczywiście czytałem artykuł mówiący o zalewaniu torfu deszczówką, czekaniu aż odstanie itd., ale jak Wy podeszlićie do sprawy. Chodzi mi tu głównie o gatunek U. gibba. Edytowane 21 Maja 2011 przez Delete Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Kiedy kupiłem pierwsze pływacze wodne nie wiedziałem jak przygotować im miejsce, jednak pomógł mi moof i jego wskazówka okazała się najlepszym wyjściem. Na dno pojemnika wysypałem 3 cm warstwę torfu, a na to 3 cm warstwę żwiru, przez co torf nie wypływał. Wodę trzeba wlewać powolutku, aby nie rozmyć żwiru i wymyć torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delete Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Ze żwirem kapitalny pomysł i prosty pomysł. Szkoda, że wcześniej nie zapytałem, bo skończył mi się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi