Skocz do zawartości

Mysz bezprzewodowa

tomislav1ster

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj z przyczyn mi bliżej nie wiadomych moja stara myszka firmy E5 kupiona w tesco za 30zł około 6 lat temu przestała działać. Teraz chciałbym kupić coś porządniejszego bezprzewodowego mieszczącego się w 150-200zł.

Interesuje mnie bardzo mysz Logitecha VX Nano cordless tylko nigdzie nie potrafię znaleźć informacji czy scroll działa też jak normalny przycisk czy raczej tak jak mi się wydaję zmienia się tryb scrolla wolne/szybkie przewijanie stron, po jego wciśnięciu.

Może macie jakieś ulubione i dobre modele lub możecie coś polecić, nawet przewodowe.

Edytowane przez tomislav1ster
Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tą: http://allegro.pl/microsoft-sidewinder-mou...1606765404.html

Jest to pierwsze wydanie Sidewinder. Mysz jest przewodowa. Na grzbiecie ma m.in. 3 przyciski programowalne do zmiany dpi, zestaw ciężarków i 3 komplety ślizgaczy.

Swoją używam ok. 2 lat i jak do tej pory nie miałem żadnych problemów. Niekiedy jakiś paproch zabrudzi laser, ale wystarczy przedmuchać i wsio.

Paradoksalnie Microsoft radzi sobie lepiej ze sprzętem komputerowym, niż z oprogramowaniem. ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanów się czy na pewno potrzebujesz bezprzewodowej. Bezprzewodowy sprzęt to głównie bajery, a bajery lubią nie działać poprawnie.

I powiedz też czy potrzebujesz to do gier? Jeśli tak to gry RPG czy gry FPS?

Odnośnik do odpowiedzi

W gry gram rzadko(niekiedy CS i gry typu Call of Duty, battlefield). Myślałem o bezprzewodowej gdyż często biorę go ze sobą do szkoły i nie zawsze jest jak bawić się z kablem. Szukam raczej solidnego sprzętu niż wypchanego bajerami. Jeżeli znasz konkretną myszkę za 50 zł też nie pogardzę. Aczkolwiek jeżeli jednak okazuję się, że przewodowa ma dużo przewagę nad bezprzewodową to mój wybór jest oczywisty.

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to do laptopa, to szukałbym coś z małym odbiornikiem. Ta z linku co Naven dał ma strasznie długi odbiornik. Zapomni go wypiąć i usb oberwane.

Proponuję przejść sie po komputronikach i innych tego typu sklepach. Obejrzysz, doradzą a kupić i tak nie musisz.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.