sknerus Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 W dniu wczorajszym odciąłem od rosiczki carpensis pęd kwiatowy, wysypałem czarne nasionka i posiałem na torf sphagnum, postawiłem na podstawce z wodą na balkonie. Łodyżkę podzieliłem na trzy części i też do torfu, ciekawe co z tego będzie. Proszę o info czy dobrze wykonałem całą procedurę Aha czytałem żeby przykryć doniczkę z nasionkami od wierzchu kawałkiem przezroczystej folii. Jest to moje pierwsze rozmnażanie owadożerów więc proszę o wyrozumiałość. Dzięki za wszelkie odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Procedura przebiegła dobrze. Doniczkę lepiej przykryj folią i porób dziurki. Pęd musi mieć mokro. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 posiałeś na torf sphangum żywy? to tak można ? =o Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 No właśnie. Na żywe sphangum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Torf nie może być żywy Mech to nie torf. Chyba że coś źle przeczytałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2011 Posiałem panowie na torf sphagnum (nie mylić z mchem) firmy hollas. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 to dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 aa, torf sphangum, dobra sory za błąd Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi