Lucyf Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Witam mam do zidentyfikowania dwie rosiczki ... przepraszam za jakość fotek aparat już bliżej nie wyrabia a roslinki mają ok 1 cm wielkości ... 1. Uploaded with ImageShack.us 2. Uploaded with ImageShack.us z góry wielkie dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 skoro ta druga kwitnie i ma 1cm, to to jest chyba jakaś ta malutka jednoroczna rosiczka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 drosera pulchella w/g mnie, jest to rosiczkapigmejska wiec wcale jednoroczna nie jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Rośliny młode i nie wybarwione... ciężka sprawa do identyfikacji Na dolnej fotce sądząc po wielu kwiatach na pędzie, jeśli są białego koloru, może to być D. paleacea subsp.leioblastus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Ta pierwsza wgląda mi na młoda Drosera omissa a ta druga tak jak pisze latos333 D. paleacea subsp.leioblastus Edytowane 19 Czerwca 2011 przez wolo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucyf Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 tak...kwiaty ma białe jak uda mi się uchwycić moment postaram się zrobić fotkę ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucyf Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 post pod postem ale trudno udało mi się uchwycić moment tak wygląda kwiat .... Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi