dzbanecznik*rosiczka Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Witam. Proszę o napisanie (wypisanie) większości odmian rosiczek egzotycznych samopylnych (w sensie których nie trzeba zimowac). Nie moglem znaleźć w internecie .. Linki też mogą być. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) (w sięsie kturych nie czeba zimowac). Nie moglem znaleś w internecie .. Linki też mogom być. <_> WTF?! Twoja pisać polski? Twoja móc pisać angielski i nie używa google translator? Być wyraźna bardzo. My rozumieć original. P.S. Rosiczki to nie muchołówki - w ich podziale nie mamy (zwykle) do czynienia z odmianami, a gatunkami. Tak na przykład: Drosera adelae, Drosera capensis to gatunki rosiczek. Jedna z odmian rosiczki przylądkowej to 'Alba'. Co do Twojego pytania natomiast - oczywistym jest, że rośliny, które występują w tropikach nie przechodzą zimowania. Bardzo łatwo takie informacje znaleźć - znaleś być może jest trudniej. Edytowane 28 Lutego 2012 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanecznik*rosiczka Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Przepraszam bardzo za błędy. jak by się dało to jeszcze więcej odmian. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Nie zrozumiałeś mnie. Gatunki (nie odmiany!) wymieniłem, żeby uzmysłowić różnicę w klasyfikacji... Adelae nie jest samopylna. Najpopularniejsze z samopylnych tropikalnych: capensis, aliciae, tokaiensis, spatulata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Moja cierpliwość się wyczerpała i w ramach ostrzeżenia wpisałem punkty karne do profilu. Wracając do tematu. Samopylne, a niezimujące to dwie inne rzeczy. Proponuję użyć tej wyszukiwarki: http://www.flytrap.pl/bazy/drosera/ Jeszcze nie ma tam opisów rosiczek ale można sobie przefiltrować nazwy i uzyskać spisy gatunków np. samopylnych czy rosnących w klimacie ciepłym lub tropikalnym (nie zimują). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanecznik*rosiczka Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Temat zakończony. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi