Skocz do zawartości

Gdzie kupić torf w małym opakowaniu?

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Orientuje się ktoś, gdzie w Krakowie kupię torf o pojemności 10 albo 20L? Byłem kiedyś w Leroy Merlin i znalazłem tylko duży worek - 80L. Aż tak duzego niepotrzebuję. Może Castorama albo Obi? Widział ktoś tam mniejsze worki?

Edytowane przez Marcin
Odnośnik do odpowiedzi

Im mniejsze worki, tym więcej zapłacisz w przeliczeniu na litr. Jak masz jak przenieść worek, kupuj 80l, wcale taki drogi nie jest, bo 30 zł maks.

Co do mniejszych, to jeśli już, to szukaj w kwiaciarniach, ogrodniczych.

W kwiaciarni za 10l torfu zapłaciłbym 6zł, a w ogrodniczym za 50l 16 zł. Jest różnica.

edit: nawet nie zauważyłem, że post nie jest na temat...

Edytowane przez Artistide
Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę drożej ale po co Ci 80 litrów torfu?? Nie każdy chce tyle kupić, też bym wolał kupić znacznie mniejsze worki i zapłacić parę groszy więcej w przeliczeniu za litr. Nie każdy ma samochód po za tym i nie jest to łatwe zatachać worek 80 litrów ziemi do domu.

Odnośnik do odpowiedzi

Też szukałem w Krakowie po marketach mniejszych i w końcu 80 litrów atheny kupiłem.

Jak chcesz nie dużo to większą część zeszłorocznego worka mam na balkonie i wystarczy podjechać :)

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, nie mam jakiejś większej hodowli i na tyle miejsca, aby kupować worek 80 L. A cena torfu też nie jest jakaś z kosmosu, więc wolę kupić "nieekonomiczny" worek 10 L.

Okazało się, że jeszcze mi trochę zostało torfu z tamtego roku i na razie powinno mi to wystarczyć :) Ale jeszcze będę szukał po sklepach i jak znajdę to dam znać gdzie :) A jak nie, to odezwę się do Ciebie, Redgreen :D

Dzięki za pomoc :)

PS. Sorry za zadanie pytania w złym temacie.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość kicek

Torf kwaśny w Krakowie w małym opakowaniu możesz kupić w sklepie Gady-Gady koło hotelu forum. Kupowałem tam 5 litrów za niecałe 4 zł. Sprzedają torf Flora Torf5lnowy.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.