la_ferrara Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Witajcie. Dwa miesiące temu kupiłam sobie rosiczkę Albino. Była zdrowa, no a teraz coś jej się dzieje. Jestem świadoma że to najprawdopodobniej na skutek jakiś moich błędów.. Rosiczka stoi na południowym parapecie razem z N. venrtata i kilkoma phalaeonopsisami. Żeby za bardzo jej nie przypiekło, światło dozuję żaluzjami. Pilnuję żeby cały czas miała wodę destylowana w podstawku i ani raz nie doszło do wysuszenia.. Co mogę robić źle? Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Jest ich tam za dużo. Ja też tak miałem i po przesadzeniu wszystkie 'wyzdrowiały'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Sugerujesz żeby rozsadzić roślinę na kilka mniejszych? Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Po prostu rozsadź rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 To nie jest jedna roslina, tylko kępa kilku (lub nawet kilkunastu) rosiczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Czyli po prostu porozrywać tą kępkę na mniejsze i wsadzić w kwaśny torf? Nie robiłam tego jeszcze i wolę dopytać niż coś zepsuć. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Zależy co rozumiesz przez ''rozrywanie''. Mi chodzi oto abyś porozdzielała tą kępkę na mniejsze, najlepiej pojedyncze roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 To właśnie miałam na myśli Dzięki za pomoc, jutro zabieram się do roboty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
la_ferrara Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Roślinka już porozdzielana, okazało się że w tej kępie było 17 roślinek I tak musiałam do kilku doniczek wsadzić po kilka roślin bo brakło mi torfu a ciemna noc była za oknem. Dzięki za pomoc. Zdjęcie słabej jakości bo robione telefonem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi