Skocz do zawartości

Drosera rotundifolia-zachodniopomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , kilka dni temu byłam niedaleko Golczewa nad małym jeziorem w samym środku lasu i chciałam się z wami podzielić fotkami :) Będę tam (mam nadzieje) za dwa tygodnie to zrobię lepsze zdjęcia aparatem.

post-5342-1345583253_thumb.jpg

post-5342-1345583363_thumb.jpg

post-5342-1345583469_thumb.jpg

post-5342-1345583605_thumb.jpg

post-5342-1345583716_thumb.jpg

post-5342-1345583951_thumb.jpg

Edytowane przez saszajackson
Odnośnik do odpowiedzi

Fotki wcale nie są takie złe, jest na czym oko zawiesić :)

To jakiś rezerwat, czy zagubione w lesie, zarastające jeziorko? No i jak tam trafiłaś - planowana wyprawa, czy przypadek?

Edytowane przez Arturr0
Odnośnik do odpowiedzi

Fotki wcale nie są takie złe, jest na czym oko zawiesić :)

To jakiś rezerwat, czy zagubione w lesie, zarastające jeziorko? No i jak tam trafiłaś - planowana wyprawa, czy przypadek?

Moja ciocia jeździła tam kilkanaście lat temu i zapragnęła odwiedzić te miejsce po latach.Miejsce świetne bo mało kto o nim wie , znajduje się głęboko w lesie .Woda przejrzysta a co najważniejsze pełno rosiczek i przepięknego jasno zielonego mchu :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedawno byłem w Żarach :) , tylko że nie widziałem za dużo rosiczek na torfowcu ,lecz na piachu co pięknie wyglądało (to chyba rzadko spotykane :) ) .http://www.rosliny-owadozerne.pl/Rosiczka-posrednia-i-okraglolistna-w-okolicy-Zar-t12574.html tu są zdjęcia i ten pierwszy filmik to to miejsce(Byłem tylko na "piaskownicy" .No i na torfowisku były pływacze bo było zalane torfowisko , jeden kwitł :D .

Odnośnik do odpowiedzi