przemQ Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Do mojego stadka dołączył dzbanecznik w/w gatunku.Jest ładnie wybarwiony,lecz ma tylko 1 dorodny dzban. Jak wygląda okres "aklimatyzacji" ? Czy wywalić go od razu na domyślne miejsce gdzie będzie rósł (pełne słońce w małej szklarni),czy odczekać kilka dni w cieniu ? Dolewać coś wody do dzbanka ? Z góry dziękuje za odpowiedź Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez przemQ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Do mojego stadka dołączył dzbanecznik w/w gatunku.Jest ładnie wybarwiony,lecz ma tylko 1 dorodny dzban. Jak wygląda okres "aklimatyzacji" ? Czy wywalić go od razu na domyślne miejsce gdzie będzie rósł (pełne słońce w małej szklarni),czy odczekać kilka dni w cieniu ? Dolewać coś wody do dzbanka ? Z góry dziękuje za odpowiedź Okres aklimatyzacji wygląda tak, że roślina wstrzymuje na chwilę rozwój. Może potracić dzbanki, ale nie musi. Lepiej stopniowo przyzwyczajać roślinę do pełnego słońca. Do dzbanka ja bym wody nie dodawał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi