Eva Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Otworzyłam okno w kuchni a ,że gotowałam mięsko ,świeże oczywiście to przyleciały muchy. Paru pomogłam wpaść do kielicha i z niego podśmierduje,nie mocno ale jak się nachylę nad kapturnicą to lekki swąd czuje,czy wszystko jest ok? Dodam że ,much w tym kielichu sporo . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 To normalne .Nie ma się czego bać , z kielichów moich kapturnic (w których jest sporo owadów) też śmierdzi . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Według Ciebie rozkładające się muchy miały pachnieć ? Po jakimś czasie przestanie śmierdzieć (zapach nasila się gdy jest wilgotno - deszcz itd.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eva Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, ciesze się że to normalne. Myślałam że ona je trawi ,a nie że się rozkładają. Z muchołówki trawiącej nie śmierdzi,dlatego się przestraszyłam;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Muchołówka to nie kapturnica . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Bo muchołówka podczas trawienia zamyka pułapkę a gdy otworzy ją to nie ma co już śmierdzieć bo wszystko ''zjedzone'' oprócz pancerzyka. Jednym słowem, wszystko ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Popryskaj dezodorantem kapturnicę i będzie OK> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Czy będzie ktoś wąchał kapturnicę ?Nie sądzę ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eva Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Czy będzie ktoś wąchał kapturnicę ?Nie sądzę ... eeeeeeeee...! No ee...nie oczywiście że nie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Nie takie rzeczy ludzie na różnych giełdach robią, wąchanie mnie w sumie nie dziwi Niemniej jednak po tym temacie widzę, że chyba powstało zapotrzebowanie na jakieś nowe środki ochrony roślin, "kosemtycydy" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi