Maja100 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Kupiłam dzisiaj dzbanecznika, ma około 1m ale rośnie w doniczce 5 cm średnicy .... w doniczce sa tez 2 malutkie odrosty. Czy mogę go przesadzić w sam torf ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
>>nepenthe<< Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 A jaka to odmiana . Mile widziane zdjęcie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Myślę że kwaśny torf w połączeniu z perlitem, albo drobnym keramzytem byłby lepszym rozwiązaniem niż sam torf. Torf ma tendencję do zbijania się i tworzy trudne warunki dla systemu korzeniowego. Zakładając że nie jest to N.ventrata, który rośnie dobrze nawet w samym torfie. Doradzałbym mieszankę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Coś się nie zgadza Rośliny o takiej wysokości na pewno nie są sprzedawane w doniczkach o 5 cm średnicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 A jaka to odmiana . Mile widziane zdjęcie . Co to za różnica jaki to dzbanecznik...? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Może chce widzieć ,a ty od razu wonty...Też mi się wydaje że ona nie rośnie w doniczce o śr.5cm .No możesz w sam torf ,ale rósł nie będzie dobrze .Też wybrałbym mieszankę . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi