Kawasakiboy Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Witam. Jak rozróżnić te dwa gatunki, na zdjęciach wyglądają tak samo. Posiadam jeden z nich ale nie wiem który to jest. Na jednym zdjęciu wygląda jak weser, na drugim jak tina. Jak rozpoznać jaka to roślinka?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Witam. Jak rozróżnić te dwa gatunki, na zdjęciach wyglądają tak samo. Posiadam jeden z nich ale nie wiem który to jest. Na jednym zdjęciu wygląda jak weser, na drugim jak tina. Jak rozpoznać jaka to roślinka?? Najlepiej będzie jak wstawisz jakieś zdjęcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Jak zakwitną zrób zdjęcia i daj je tu:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Jak dla mnie P. Wesser ma liście wywinięte na brzegach a 'Tina' nie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Jak dla mnie P. Wesser ma liście wywinięte na brzegach a 'Tina' nie. Tak, ale gdy osobnik jest młody to trudno będzie stwierdzić bo może jeszcze nie "wywijać" liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Tak, ale gdy osobnik jest młody to trudno będzie stwierdzić bo może jeszcze nie "wywijać" liści To jeszcze kolor kwiatów, a także wybarwianie liści. P. 'Weser' pod wpływem światła wybarwia się na mocniejszy kolor, a Tina nie (a u mnie nawet lekko bladnie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Roslinka jest jeszcze mloda, ale akurat zakwitla. Dzis wstawie fotki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Wstawiam zdjęcia roślinki, na razie ma tylko 4 listki. Zdjęcia nie są zbyt czytelne, są robione telefonem, ale narazie to musi wystarczyć do identyfikacji. Postaram się cyknąć i wstawić ostrzejsze fotki. Edytowane 6 Września 2012 przez Kawasakiboy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil.R Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 "Tina"... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Też tak podejrzewałem, oba gatunki jak są młode wyglądają bardzo podobnie. Dla pewności wstawię jeszcze ostrzejsze fotki. Pojawia się drugi kwiatek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil.R Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Ja nie jestem jakimś tam ekspertem ale posiadam w swojej kolekcji "Tine" i akurat już u mnie dwa razy kwitła więc na pewno to jest Ona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi