pietruszka002 Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Witam może był już taki temat ale nie mam czasu szukać .Otóż mam pęd kwiatowy na rosiczce i mam zamiar rozmnożyć ją z pędu ale nie wiem czy się uda po kwitnięciu???? To ma jakąś różnice czy przed czy po kwitnięciu???? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Jeszcze jedno mam pytanie ile dojrzewają nasiona rosiczki capensis ?? Edytowane 5 Września 2012 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 A po co się męczyć z pędem? Roślina zakwitnie, będziesz miał nasiona. Wysiać je i czekać. Nasiona można zbierać gdy torebki nasienne zrobią się czarne (uschną). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Jest mnóstwo informacji na temat hodowli D.capensis, to najłatwiejsza i najpopularniejsza w hodowli owadożerną. Podpisuje się pod tym co kolega wyżej powiedział. Poczekaj na nasionka, zbierz je i zasiej, to najłatwiejsza droga. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruszka002 Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Dziękuje za odpowiedzi temat można zamknąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi