Bartnik Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Chodzi mi o małe zielone listki wyrastające z podłoża, bardzo szybko się rozrastają, wcześniej zarosły całą doniczkę a 2 tygodnie po przesadzeniu znów mają się super..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Pływacz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Dzięki wielkie, a wiesz może jaki?(nigdy nie hodowałem pływaczy.... a ten to nie chciany bonus:p) może Utricularia sandersonii? Edytowane 9 Września 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Dowiesz się jak zakwitnie Albo może lepiej po prostu zapytaj się osobę od której masz roślinę...? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Bardziej się boje o roślinę która z nim rośnie bo binata w strasznym tempie traci liście... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Binata prawdopodobnie przechodzi w stan spoczynku (chyba, że jest doświetlana wówczas nie powinna ich tracić). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 10 Września 2012 Autor Share Napisano 10 Września 2012 Rozpoznany Utricularia dichotoma . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 A od kogo dostałeś ją w gratisie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 10 Września 2012 Autor Share Napisano 10 Września 2012 (edytowane) w gratisie(raczej nie chcianym) był pływacz, od kogo nie jestem w stanie stwierdzić zbyt dużo w tym roku przewinęło się u mnie binat. Część z nich tworzy zalążek kompozycji na przyszły rok;p Zobaczymy jak wyjdzie całość. Edytowane 10 Września 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 "Ją" w domyśle "roślinę" wiem, że to pływacz. Jest szansa, że masz ją (roślinę) z carnisany? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 10 Września 2012 Autor Share Napisano 10 Września 2012 Bardziej od Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Rozpoznany Utricularia dichotoma . w gratisie(raczej nie chcianym) był pływacz, od kogo nie jestem w stanie stwierdzić Skoro nie wiesz od kogo masz, więc to nie sprzedawca zidentyfikował tego pływacza? To o tyle ciekawe, że takich drobno- i wąskolistnych pływaczy jest dużo więcej niż jeden Zaczekałbym na kwiaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 10 Września 2012 Autor Share Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Zanim będą kwiaty to padnie(zimowanie binat)chyba, że ktoś ma pomysł jak go stamtąd wyciągnąć, nie uszkadzając binaty... Co do identyfikacji porównam, jeszcze dokładnie liście wtedy będę pewien na 100% Edytowane 10 Września 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Zanim będą kwiaty to padnie(zimowanie binat)chyba, że ktoś ma pomysł jak go stamtąd wyciągnąć, nie uszkadzając binaty... Co do identyfikacji porównam, jeszcze dokładnie liście wtedy będę pewien na 100% Popularne pływacze w rodzaju U. subulata to takie chwasty, że nie zdziwiłbym się gdyby przeżyły zimowanie Nie wyjmiesz go, stolony rozrastają się w całej objętości torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eva Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Jest szansa, że masz ją (roślinę) z carnisany? ja mam z carnisany gratisową d.natalensis i też coś takiego wyrasta koło niej.Dlaczego pytasz o to czy z carnisany? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi