Skocz do zawartości

Co to jest ?

Bartnik

Rekomendowane odpowiedzi

w gratisie(raczej nie chcianym) był pływacz, od kogo nie jestem w stanie stwierdzić zbyt dużo w tym roku przewinęło się u mnie binat. Część z nich tworzy zalążek kompozycji na przyszły rok;p Zobaczymy jak wyjdzie całość.

Edytowane przez Bartnik
Odnośnik do odpowiedzi

Rozpoznany Utricularia dichotoma .

w gratisie(raczej nie chcianym) był pływacz, od kogo nie jestem w stanie stwierdzić

Skoro nie wiesz od kogo masz, więc to nie sprzedawca zidentyfikował tego pływacza? To o tyle ciekawe, że takich drobno- i wąskolistnych pływaczy jest dużo więcej niż jeden ;) Zaczekałbym na kwiaty.

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim będą kwiaty to padnie(zimowanie binat)chyba, że ktoś ma pomysł jak go stamtąd wyciągnąć, nie uszkadzając binaty...

Co do identyfikacji porównam, jeszcze dokładnie liście wtedy będę pewien na 100%

Edytowane przez Bartnik
Odnośnik do odpowiedzi

Zanim będą kwiaty to padnie(zimowanie binat)chyba, że ktoś ma pomysł jak go stamtąd wyciągnąć, nie uszkadzając binaty...

Co do identyfikacji porównam, jeszcze dokładnie liście wtedy będę pewien na 100%

Popularne pływacze w rodzaju U. subulata to takie chwasty, że nie zdziwiłbym się gdyby przeżyły zimowanie ;) Nie wyjmiesz go, stolony rozrastają się w całej objętości torfu.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.