Maja100 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Hej, mam do Was pytanie. Po jakim czasie od wysiania rosiczka kwitnie ? W maju kupiłam małą sadzonkę Drosera capensis typical i teraz się juz sporo rosrosła a jeszcze nie kwitła .. Mam też małe siewki Drosera capensis albino wysiane też koło maja, mają teraz koło 1,5 cm średnicy. Czy będa kwitły w przyszłym roku ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Drosera capensis potrzebuje koło roku żeby osiągnąć dorosłość. To jest proces długotrwały(od nasionka do dorosłej rośliny). Oczywiście jeśli chodzi o sadzonki to zdecydowanie mniej czasu potrzeba na kwitnięcie. Uważam że zakwitną w przyszłym roku bądź w tym roku. Edytowane 20 Września 2012 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 (edytowane) adam69691 co ty gadasz, pokazać Ci zdjęcie dwu miesięcznej rosiczki kwitnącej? Edytowane 19 Września 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Tą sadzonkę mam juz dośc długo i wydaje mi się że powinna juz kwitnąć ale widzę że nie ma takiego zamiaru Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 (edytowane) adam69691 co ty gadasz, pokazać Ci zdjęcie dwu miesięcznej rosiczki kwitnącej? Pomyliło mi się z opisem innej rośliny mój błąd. Napisane jest że rosiczka kwitnie wczesnym latem tutaj.W praktyce może zakwitnąć o każdej porze. Edytowane 19 Września 2012 przez adam69691 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi