Maja100 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Czy ktoś z Was hoduje tą muchołówkę ? wiecie może gdzie można ją kupić ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 http://www.czplants.com/p7522-Dionaea-musc...zard-|-3---5-cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Za 4 stówy nigdy w życiu Za rok będzie dużo tańsza Pamiętam ile kosztowały pierwsze okazy cup trapa... z tą odmianą będzie to samo zaręczam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Raczej za 200zł . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Nie podoba mi się ten kultywar, jest on zdolny w ogóle łapać owady? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Masz rację ,wygląda jakby ktoś na niego usiadł . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Zdolny jest ale na pewno nie taki skuteczny jak inne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Dla mnie ta roślina jest okaleczona przez genetyczne modyfikacje. Wygląda beznadziejnie. Nie ma to jak zwykły "regular". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Mnie też się nie podoba a złapać coś tam może tylko baaardzo wolnego i rannego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Ja wolę 'Red green' ,bardziej 'czerwony' . Edytowane 25 Września 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Raczej za 200zł . Błąd w skomplikowanych obliczeniach Nie każdy umie poprawnie pomnożyć przez 4 Edytowane 25 Września 2012 przez roslina1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Co do wyglądu samej odmiany, to tak jakoś nie za bardzo mi się podoba. Ot - ciekawostka dla znudzonych (i raczej zamożnych) hodowców lub kolekcjonerów odmian tej rośliny i tyle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaha Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Tylko, że u tej muchołówki mutacja podobno często zanika http://www.cpukforum.com/forum/index.php?s...mp;hl=biohazard Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 I w sumie dobrze, bo nienawidzę takich kultywarów, nie powinno się takich tworzyć, bo co jak co, ale trzeba mieć jakiś umiar w tworzeniu kultywarów. Przekonanie: "O moja muchołówka uzyskała niezwykłą mutację, wygląda jak upiór i jakiś niedorozwój, nie potrafi złapać już nic, ale nie przeszkadza mi to by sprzedawać ją za krocie", jest moim zdaniem chore, jeszcze najczęściej owa mutacja nie jest dziedziczna co jeszcze bardziej pogłębia przepraszam za wyrażenie "debilizm" całego procesu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Wygląda rzeczywiście osobliwie. Może to i gratka dla kolekcjonerów, ale nie dla hodowców-pasjonatów, dla których liczy się coś więcej niż wygląd. Przypuszczam że ile ludzi tyle opinii będzie. Tak czy inaczej znajdą się ludzie którzy będą ingerować w genetykę roślin i będą tworzyć nowe kultywary. Ich powodzenie zależne będzie tylko od rynku zbytu stworzonych dzieł, a na takie znajdą chętnych odbiorców w każdym zakątku świata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi