Arturr0 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 (edytowane) Potrzebna jest nazwa konkursu, który będzie polegał na odgadywaniu nazw gatunków roślin owadożernych na podstawie ich fotografii, bo nazwa obecna, to tylko nazwa robocza - no chyba, ze okaże się najlepsza . Po małej "burzy muzgów", mieliśmy kilka propozycji na nazwę m.in.: "Zgadnij co to za roślina?" "Co to za roślina?" "Rozpoznawanie owadożerów." "Konkurs - Identyfikacja." "R-O Identyfikator." "Owadożerna zgadywanka." "Rebusik owadożerny." "Owadożerny pokerek." "Identyfikatorek." "Zielone nieznane." "Nazwij obcego." Jednakże niczego konkretnego w końcu nie wybraliśmy... Prosimy więc forumowiczów o jakieś świeże pomysły na nazwę konkursu lub o ewentualnie o podanie faworyzowanych nazw spośród wyżej wymienionych . Mówiąc wprost: Liczymy na Waszą kreatywność . Edytowane 6 Października 2012 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 "Jaka to roślina?" "Jaka to zielonka?" "CarniQuiz" a z wymienionych typuję: "Co to za roślina?" "Owadożerna zgadywanka" Jak coś się nasunie to dopiszę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Z listy którą podał ArturrO zdecydowanie najbardziej podoba mi się "Nazwij obcego" Edytowane 7 Października 2012 przez danny8_1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 (edytowane) IMO "Konkurs - Identyfikacja." najlepiej pasuje. Co to za dziwna moda na zdrobnienia? I jeszcze dodam swoje "Trudna sprawa" "Pamiętniki z hodowli" Edytowane 7 Października 2012 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Mi się najbardziej podoba : "Owadożerna zgadywanka." Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 "Zgadnij kim jestem?" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
>>nepenthe<< Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 (edytowane) Ja typuje : •"Zielone nieznane." •"Owadożerna zgadywanka." Konkurs jest super pomysłem !! Edytowane 7 Października 2012 przez Kosa1984 Zaglądanie do słownika również. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Może parafrazując błędy oznaczeń w sklepach - "Rozpoznaj Muchołapkę" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Jeśli mógłbym wyrazić swoją opinię, nie widzę potrzeby kombinowania - im prostsza nazwa, tym lepsza. Ale oczywiście dam się przekonać dobrymi argumentami CFHs świetnie tę kwestię ujął Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 "Konkurs - Identyfikacja." najlepiej pasuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Co to za dziwna moda na zdrobnienia? Podzielam zastrzeżenie. Zdrobnienie (podobnie jak wulgaryzm) ma w języku określoną funkcję i tylko w jej ramach powinno występować. Dostawałem w tym roku szału pod namiotem, gdy sąsiadka wołała swojego Krzysiunia do namiociku na kanapeczkę z szyneczką. Przepraszam za offtop, musiałem się tym z kimś podzielić. Co do tematu - pełna zgoda - im prostsza nazwa tym lepiej. Dodatkowo fajnie, jeśli po nazwie byłoby od razu wiadomo, czego sprawa dotyczy, więc mój typ to "Identyfikacja - konkurs", choć ostateczna decyzja powinna oczywiście należeć do autorów idei. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 To ja też swoja zaproponuję "Owadożerna tożsamość" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Najlepsze będą proste nazwy, typu "Konkurs - Identyfikacja" beż żadnego wymyślania, zdrabniania (ale to moje zdanie ) Moje propozycje (niektóre się powtórzą): Konkurs - Identyfikcja Identyfikacja - Konkurs Konkurs Identyfikacyjny ew. Zgadnij co to? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 "Konkurs - Identyfikacja." proste i najlepsze. Ewentualnie " Znawca kultywarów " Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 "Konkurs - Identyfikacja." - jestem za Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi