Skocz do zawartości

Nazwa konkursu.

Arturr0

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebna jest nazwa konkursu, który będzie polegał na odgadywaniu nazw gatunków roślin owadożernych na podstawie ich fotografii, bo nazwa obecna, to tylko nazwa robocza - no chyba, ze okaże się najlepsza :P .

Po małej "burzy muzgów", mieliśmy kilka propozycji na nazwę m.in.:

• "Zgadnij co to za roślina?"
  • "Co to za roślina?"
  • "Rozpoznawanie owadożerów."
  • "Konkurs - Identyfikacja."
  • "R-O Identyfikator."
  • "Owadożerna zgadywanka."
  • "Rebusik owadożerny."
  • "Owadożerny pokerek."
  • "Identyfikatorek."
  • "Zielone nieznane."
  • "Nazwij obcego."
Jednakże niczego konkretnego w końcu nie wybraliśmy...

Prosimy więc forumowiczów o jakieś świeże pomysły na nazwę konkursu lub o ewentualnie o podanie faworyzowanych nazw spośród wyżej wymienionych :).

Mówiąc wprost: Liczymy na Waszą kreatywność ^_^.

Edytowane przez Arturr0
Odnośnik do odpowiedzi

Co to za dziwna moda na zdrobnienia?

Podzielam zastrzeżenie. Zdrobnienie (podobnie jak wulgaryzm) ma w języku określoną funkcję i tylko w jej ramach powinno występować. Dostawałem w tym roku szału pod namiotem, gdy sąsiadka wołała swojego Krzysiunia do namiociku na kanapeczkę z szyneczką. Przepraszam za offtop, musiałem się tym z kimś podzielić. Co do tematu - pełna zgoda - im prostsza nazwa tym lepiej. Dodatkowo fajnie, jeśli po nazwie byłoby od razu wiadomo, czego sprawa dotyczy, więc mój typ to "Identyfikacja - konkurs", choć ostateczna decyzja powinna oczywiście należeć do autorów idei.

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze będą proste nazwy, typu "Konkurs - Identyfikacja" beż żadnego wymyślania, zdrabniania (ale to moje zdanie ;) )

Moje propozycje (niektóre się powtórzą):

• Konkurs - Identyfikcja
  • Identyfikacja - Konkurs
  • Konkurs Identyfikacyjny
  • ew. Zgadnij co to?
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.