Tough Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 (edytowane) Witam. Potrzebuję pomocy z fizjologii roślin. Wyjaśni mi ktoś jak obecność kationów jedno- i dwuwartościowych wpływa na rodzaj plazmolizy, tj. kationy jednowartościowe (np. K+) powodują plazmolizę wypukłą, a kationy dwuwartościowe (np. Ca2+) powodują plazmolizę wklęsłą. Dzięki i pozdrawiam. Mateusz. Edytowane 20 Października 2012 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Postaram się poszukać i coś może uda mi się pomóc Jaką literaturą dysponujesz, przeglądałeś podstawowe polskie podręczniki - Kopcewicza, Zurzyckiego; albo "Plant Physiology Taiz, Zeiger? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Na razie niczym nie dysponuję, ale udało mi się znaleźć odpowiedź. Dzięki z pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 To świetnie, w razie problemów w tym zakresie postaram się pomóc, jeśli będę w stanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi