Skocz do zawartości

park miniatur

P.K.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że piramida rozkwita, a dwa nowe terraria przejęły wszystkie bezdomne i tymczasowo zameldowane w małym terrarium tłustosze postanowiłem zaadaptować małe terrarium pod miniaturki.

Pewnie nikogo nie zdziwi, że znów wygląd mało luksusowy i artystyczny, ale jak zwykle cel to zagospodarowanie każdego skrawka terrarium :)

Od zmycia syfu do posadzenia roślin:

sv101037.jpg

tego jak mieszałem składniki do mieszanki nie pokazuje choć to też ważne..

już wypełnione doniczki

sv101038q.jpg

etykiety powtykane

sv101039.jpg

zakupy przed posadzeniem

sv101041.jpg

i voil? - posadzone. wiem mało widać.. tylko doniczki z ziemią i etykietami, ale daję słowo będą zarośnięte :)

sv101042.jpg

To pierwsze pionierskie 18 różnych gatunków pigmejek pod dachem tego terrarium. Pewnie wszystkie się nie zmieszczą i znów będzie problem, ale na razie tak to wygląda.

Po nitidula x omissa, którą kiedyś miałem i wielkości jej gammae zostałem zszokowany jak małe są gammae niektórych innych gatunków jak np pygmaea :)

Jak aparat da radę uchwycić zmianę to dam jakieś nowe zdjęcia.

Tymczasowo mogę zarekomendować Martina Dlouhy ;)

Jak ktoś chce zrobić sobie podobne zakupy zapraszam po raz drugi do doczepienia się pod moje trwające ratalne zamówienie o tu lub do kontaktu ze sprzedającym poprzez CPUK.

Na tą chwilę nie mam nic do dodania (:

Pozdrawiam,

Paweł

Edit:

Ze względu na wzmożony przyrost liczby gatunków rosiczek zostały przeniesione do nowego terrarium. Link do tematu:

http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...mp;#entry997941

Edytowane przez P.K.
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 year later...