Niekumaty Burak Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Moje rosiczki pigmejskie obrodziły gemmae. Wiem, że po wysianiu wymagają dużo światła, a nie mam możliwości doświetlania ich. Więc jeśli nie teraz, to może lepiej je przechować do wiosny - w jaki sposób? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 (edytowane) ... Nie przechowasz ich do wiosny im wcześniej wysiejesz tym lepiej, jeśli nie masz jak doświetlać to sprzedaj/rozdaj. Ich trwałość wynosi od 2 do 4 tygodni http://www.owadozery.pl/rosiczka-wszystko-o-gemmae-ar15.html Edytowane 26 Października 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 29 Października 2012 Autor Share Napisano 29 Października 2012 Posieję, mimo wszystko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Posieję, mimo wszystko. Posiałem, nie doświetlałem, urosły, zaczynam pikowanie. Po dwóch latach doświadczeń pozwolę sobie na wniosek, że bez doświetlania można z sukcesem dochować się rosiczek pigmejskich z gemm. Powiem więcej, ważniejszy od doświetlana jest wysokiej jakości torf. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Powiem więcej, ważniejszy od doświetlana jest wysokiej jakości torf. Dobrej jakości torf jest potrzebny w hodowli każdego owadożera, nie tylko pigmejek. W słabo jakościowym torfie raczej nic nie urośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi