pollesek3 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Cześć! Dawno tu nie zaglądałem, ale dziś mam powód. Moja N. Sanguinea ma dość dziwne kropki w dwóch dzbankach. Co to może być? Wklejam zdjęcie dzbanka i zdjęcie spod mikroskopu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Czy to jest wnętrze dzbanka? Jeżeli tak, to są prawdopodobnie gruczoły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Tak jest to wnętrze dzbanka, ale moja N.Sanguinea ma inne dzbanki które nie mają takich gruczołów. Edytowane 2 Listopada 2012 przez pollesek3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 I zapewne są one w dolnej części dzbanka i wcześniej był w nim jakiś trawiony owad? Te gruczoły uaktywniają się prawdopodobnie dopiero po złapaniu ofiary (ja tak zauważyłem u swoich). pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pollesek3 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Cieszę się że to nic groźnego:) (Po rozcięciu dzbanka nie znalazłem owadów ) Dziękuje za pomoc. Edytowane 2 Listopada 2012 przez pollesek3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi