przemQ Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Wygrzebałem ostatnio w gratach stare akwarium 10l. Chce je zaadaptować jako terrarium na zimę dla Rebecci żeby ją trochę pod kurować do wiosny. Na dno planuje wysypać około 2-3 cm warstwę keramzytu które zaleje wodą destylowaną. Jak sprawy się mają w cyrkulacją powietrza i ogólnym rozwojem różnych niechcianych gości (pleśni) w takich "terrariach" ? Czy góra "terrarium" powinna być przykryta czymś ? Im mniejsza cyrkulacja tym większe prawdopodobieństwo, że roślina zachoruje na jakiegoś grzyba. Tyle to wiem , ale jak utrzymać stosunkowo wysoką wilgotność i jednocześnie dobrą cyrkulacje powietrza. Edytowane 2 Stycznia 2013 przez przemQ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Wygrzebałem ostatnio w gratach stare akwarium 10l. Chce je zaadaptować jako terrarium na zimę dla Rebecci żeby ją trochę pod kurować do wiosny. Na dno planuje wysypać około 2-3 cm warstwę keramzytu które zaleje wodą destylowaną. Jak sprawy się mają w cyrkulacją powietrza i ogólnym rozwojem różnych niechcianych gości (pleśni) w takich "terrariach" ? Czy góra "terrarium" powinna być przykryta czymś ? Im mniejsza cyrkulacja tym większe prawdopodobieństwo, że roślina zachoruje na jakiegoś grzyba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi