tojcik Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, skiełkowały mi w dużych ilościach rosiczki: madagascariensis, oblanceolata, admirabilis, alicae, collinsiae. Kiełkowały przy wilgotności powietrza ok. 90-95%, doniczki wysokości ok. 8 cm, zanurzone w 2 cm wody, torf Athena, światło : świetlówki kompaktowe MegaPlant 15 W 2 szt, na wysokości ok. 25 cm. Żadnych śladów pleśni, ani innego "dziadostwa" Rośliny są w tej chwili na etapie 1 listka z owadożernego. Czy już powinienem obniżać wilgotność powietrza, czy jeszcze z tym poczekać? Pozdrawiam noworocznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, skiełkowały mi w dużych ilościach rosiczki: madagascariensis, oblanceolata, admirabilis, alicae, collinsiae. Kiełkowały przy wilgotności powietrza ok. 90-95%, doniczki wysokości ok. 8 cm, zanurzone w 2 cm wody, torf Athena, światło : świetlówki kompaktowe MegaPlant 15 W 2 szt, na wysokości ok. 25 cm. Żadnych śladów pleśni, ani innego "dziadostwa" Rośliny są w tej chwili na etapie 1 listka z owadożernego. Czy już powinienem obniżać wilgotność powietrza, czy jeszcze z tym poczekać? Pozdrawiam noworocznie Lepiej poczekaj, tak młode rośliny są bardzo wrażliwe na zmianę wilgotności. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojcik Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 OK, tak zrobię, Myślę, że jak troszkę podrosną i będzie cieplej na polu (Małopolska:-)), to powoli będę obniżał wilgotność. Na razie , dopóki ich nie będę rozsadzał, mogą mieć warunki jakie mają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi