Decanian Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Witam dzisiejszego ranka gdy podlewałem moją muchołówkę zauważyłem pęd kwiatowy(prawdopodobnie). I pytanie ode mnie nr I. Czy to na pewno pęd kwiatowy? nr II. Czy to możliwe aby zaczęła kwitnąć o tej porze? nr III. Co mam z tym zrobić . Na koniec chciałem dodać że jej nie zimowałem tylko stoi sobie ładnie na parapecie od dnia zakupu. Pozdrawiam Wszystkich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 1. Tak, to pęd kwiatowy. 2. Najwyraźniej jest możliwe, dowód masz przed oczami Nawet zimowane muchołówki mogą się już o tej porze wybudzać i kwitnąć. 3. Do zawiązania nasion najlepiej jest ręcznie zapylić krzyżowo dwa niespokrewnione okazy, ale samozapylenie też da efekty. Niemniej jeśli nie są Ci potrzebne nasiona, możesz pęd uciąć, wetknąć w torf i rozmnożyć z niego roślinę. O rozmnażaniu z pędu było na forum mnóstwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decanian Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 3 odpowiedź mnie najbardziej satysfakcjonuję postaram się zrobić z pędu drugą roślinę Dziękuje Ślicznie i Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi