Marekkazik Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam, to mój pierwszy post na tym forum także proszę o wyrozumiałość. Chodzi o to czy mogę zrobić terrarium dla roślin : Drosera aliciae M, Drosera capensis M, Dionaea muscipula 'Regular form' XS, Utricularia livida(mam zamiar kupić) Chodzi mi o terrarium w stylu http://www.utricularien.de/karnivoren/terrarien/terra52.jpg Akwarium 30l, bez zasłony od góry, lampka klika wat itd... Wiem że niektóre rośliny nie lubią dużej ilości wody i światła i źle by się czuły w takim terra... także proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Muchołówek i rosiczek wymienionych przez Ciebie nie trzyma się w terrarium. W takich warunkach muchołówka gniłaby, a rosiczki traciłyby rosę, w późniejszym stadium mogły by również zgnić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Nie Aliciae, Capensis i Muchołówka dadzą radę na parapecie a w okresie wiosno-jesiennym na dworze. lampka klika wat itd... Polecam poczytanie forum. EDIT: szybki jest Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi