Marekkazik Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 witam, przepraszam że tak spamuje na forum ale w shoutboxie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie. Jak działają nasiona roślin owadożernych (bo chce kupić), po prostu wsadzam do ziemi i podlewam czy tak jak w przypadku paproci trzeba specjalnie przygotowywać ziemie itd ? Nie chodzi mi o opis krok po kroku tylko ogólnie... czy ja bez jakichkolwiek doświadczeń dam radę czy pierwszą powinienem kupić już żywą roślinę ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 A co chcesz wysiać: rosiczki, muchołówki, dzbaneczniki, kapturnice, pływacze czy jeszcze co innego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marekkazik Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Rosiczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Sypiesz na wilgotny/mokry kwaśny torf, stawiasz w jasnym miejscu i utrzymujesz wodę w podstawku i tyle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Musi być woda destylowana ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Niekoniecznie, może być deszczówka lub z filtra odwróconej osmozy . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Można obecnie do podlewania użyć śniegu (no może nie samego śniegu ale wody uzyskanej z rozpuszczenia go) gdyż to również będzie woda destylowana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 sknerus Tu zależy w jakim mieście mieszka, weź trochę śniegu z dużego miasta rozpuść w misce iiiiiiii obserwuj:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Można obecnie do podlewania użyć śniegu (no może nie samego śniegu ale wody uzyskanej z rozpuszczenia go) gdyż to również będzie woda destylowana Nie sądzę, aby ze śniegu zebranego na dworze zrobiła się woda destylowana. Chyba, że ów śnieg został by zrobiony z wody destylowanej a nie z wody, którą mamy w atmosferze... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 haha jakie rozkminy, no śnieg to jakby nie patrzeć też deszczówka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Nie do końca odsyłam do wujka google a dokładnie procesu jak tworzy się śnieg. Jeśli pamięć mnie nie myli Kosa1984 bardzo ładnie kiedyś tu to wyjaśnił. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Nie do końca odsyłam do wujka google a dokładnie procesu jak tworzy się śnieg. Jeśli pamięć mnie nie myli Kosa1984 bardzo ładnie kiedyś tu to wyjaśnił. Wątpię aby roztopiony śnieg równał się wodzie destylowanej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Ja 'podlewam' śniegiem każdej zimy poprzez kładzenie trochę śniegu na podłoże. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi