Dorian Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Witam, mam problem z montażem oświetlenie. zamówiłem to: http://www.zoolight.pl/product-pol-403-Zes...TAR-GROLUX.html Statecznik mam jak na zdjęciu. 6 wejść po jednej stronie. W instrukcji podłączenia jest napisane, że ma być ich 7. Jak to podłączyć? z góry dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Podłącz go tak jak masz schemat narysowany na stateczniku. Ja też na początku nie widziałem co z czym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Schemat wszystko wyjaśnia Dodam tylko że jak zaciski w stateczniku nie mają żadnych zapadek uwalniających kable, a kable od świetlówki masz z plecionki, to radzę do statecznika powpinać krótkie kawałki kabla z drutu, do nich kostki i dopiero do kostek plecionkę. Z niektórych zacisków kabla plecionkowego możesz już nie wyjąć, nawet ocynowanego. Miałem tak właśnie w jednym stateczniku Philipsa. Zacisk po prostu przeciął plecionkę przy próbie wykręcenia i końcówka kabla została w zacisku :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 To ja dodam jeszcze tylko ze te mają zapadki zwalniajace. Wystarczy tylko nad nimi w te dziurki wcisnąć jakiś drucik /igłę i kabel się zwalania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 wszystko zadzialalo, po podlaczeniu jak na schemacie czegos takiego jeszcze nie mialem. Po chwili swiecenia jedna swietlowka wybuchla... rozpadla sie w drobny mak... ciekawe czy jest na cos takiego gwarancja.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi