Gość eleslian Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Witam wszystkich Od pół roku posiadam 2 drosery aliciae. Jedna z nich jakiś czas temu ( 2 miesiące) przestała produkować ciecz na liściach, a końce liści zbrązowiały (choć liście są zielone).Zauważyłam również że ma 2 szczyty (wygląda to tak jakby jedna rosiczka urosła na drugiej) w dodatku prawie nie rośnie, kiedy druga rozrasta się bardzo ładnie, choć trzymam ją w tym samym miejscu. Nie wiem co z tym zrobić, czy próbować je rozdzielać czy też zostawić i zobaczyć co będzie później. Jeśli bylibyście w stanie doradzić byłabym bardzo wdzięczna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Zostaw, tak jak jest południowy parapet i czekać na wiosnę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UBOOT Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Miałem to samo, ale kupiłem żarówkę PLANT LAMP, dużo doświetlałem i wszystko wróciło do normy a nawet zakwitła (właśnie kiełkują nasionka). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi