Gość Piotrektm Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Witam Wszystkich, Dzisiaj rano znalazłem kilka chrząszczyków więc postanowiłem nakarmić nimi moich podopiecznych, ( muchołówkę Big Mouth, Bristle Tooth, i Amerykańską ) teraz martwię się czy dobrze zrobiłem... Czy nic jej nie będzie ? - czytałem że należy unikać takiego typu owadów Czy każda muchołówka ma takie "wypukłe krawędzie" podczas trawienia ? Czy 2 takie chrząszczyki ( ok. 1 cm) na jedną średnią muchołówkę to za dużo ? / za mało ? Proszę o szybką odpowiedź Pozdrawiam Piotrek Edytowane 8 Marca 2013 przez Kosa1984 Nie ma innych muchołówek poza amerykańskimi. Nazwa gatunkowa - muchołówka amerykańska. W ramach tego gatunku funkcjonują kultywary. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Witaj, Po pierwsze - nie musisz karmić swoich roślin, poczekaj do wiosny i roślina sama sobie da radę . Ogólnie rzecz ujmując, najwyżej mogą zgnić niektóre pułapki, do których wrzuciłeś te chrząszcze. Pozdrawiam, Michał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Najlepsze owady dla muchołówek to te,które nie posiadają pancerza.Owady z pancerzami odpadają,ponieważ roślina nie będzie w stanie ich strawić.To że je nakarmiłeś chrząszczami to się nic nie stało.Każda muchołówka,która rozpoczęła trawienie ma takie wypukłe krawędzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugosz Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Fakt jestem tu nowy ,ale właśnie przeczytałem,że nie powinno się karmić muchołowki owadami które mają pancerze. Dlaczego? Kolega wyżej doskonale odpowiedział na twoje pytanie. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Chciałbym zwrócić uwagę, że pytanie to zostało zadane prawie 2 miesiące temu i jest już raczej nieaktualne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi