Skocz do zawartości

Niby terrarium

Rekomendowane odpowiedzi

Co poniektórym znane, moje niby terrarium. Zmuszony byłem do budowy tego cuda, gdyż u mnie w domu ciężko było zimą o dobre warunki dla wzrostu roślin, wysianych w styczniu. Temperatura jaka znajduje się w środku, waha się w granicach 25-28 stopni, 4 wentylatory kręcą się co 2,5godziny przez 30 min (jestem jednak na etapie projektu super wentylacji dla przyszłego terrarium z prawdziwego zdarzenia ;)), standardowo oświetlenie, izolacja wykonana ze styropianu oraz folii aluminiowej, termostat, kabel grzewczy 50W, oraz produkcja CO2. Na youtube można obejrzeć sobie film przedstawiający dokładnie moje niby terra (nie wiem czy tu można wklejać link do filmu - gdzieś przeczytałem,że do tego służy dział Pub).

Mile widziane opinie innych doświadczonych hodowców. Na wszelkie pytania dotyczące mojego terrarium postaram się odpowiedzieć.

Pozdrawiam

post-6274-1362919696_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Jako że pudło zostało trochę zmodyfikowane, postanowiłem się tym pochwalić ;) Mam nadzieję, że dzięki temu rozwiązaniu, rośliny będą miały więcej światła

Oto efekt:

post-6274-1366639360_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.