karaluch Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Co poniektórym znane, moje niby terrarium. Zmuszony byłem do budowy tego cuda, gdyż u mnie w domu ciężko było zimą o dobre warunki dla wzrostu roślin, wysianych w styczniu. Temperatura jaka znajduje się w środku, waha się w granicach 25-28 stopni, 4 wentylatory kręcą się co 2,5godziny przez 30 min (jestem jednak na etapie projektu super wentylacji dla przyszłego terrarium z prawdziwego zdarzenia ), standardowo oświetlenie, izolacja wykonana ze styropianu oraz folii aluminiowej, termostat, kabel grzewczy 50W, oraz produkcja CO2. Na youtube można obejrzeć sobie film przedstawiający dokładnie moje niby terra (nie wiem czy tu można wklejać link do filmu - gdzieś przeczytałem,że do tego służy dział Pub). Mile widziane opinie innych doświadczonych hodowców. Na wszelkie pytania dotyczące mojego terrarium postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 To jest tak zwany "GrowBox". Też trzymam moje owadożery w takim czymś. Tylko, że u mnie jest to szafka. (Ogólnie takie GrowBoxy służą do hodowli trochę innych roślin. ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 (Ogólnie takie GrowBoxy służą do hodowli trochę innych roślin. ) Moim to nie przeszkadza - wręcz przeciwnie, czują się tam wyśmienicie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Moim to nie przeszkadza - wręcz przeciwnie, czują się tam wyśmienicie. Mu chodziło raczej o konopie ;P A co do terra, to fajnie się prezentuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 ...... A co do terra, to fajnie się prezentuje Dzięki, dzięki. Zachęcam do obejrzenia filmu na youtube Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Jako że pudło zostało trochę zmodyfikowane, postanowiłem się tym pochwalić Mam nadzieję, że dzięki temu rozwiązaniu, rośliny będą miały więcej światła Oto efekt: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Heh wygląda jakbyś miał niekończący się rząd roślin . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi