Sorvina Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Witam serdecznie. Jestem studentką chemii i na język angielski muszę przygotować artykuł po angielsku o tematyce chemicznej. Pomyślałam czemu nie o owadożerach tylko, że w kontekście chemicznym? Wiem, że część z Was chętnie czyta artykuły anglojęzyczne i być może ktoś z Was zna taki artykuł? Większość artykułów, z którymi ja się spotkałam, są opisywane bardziej w biologicznym kontekście. Byłabym wdzięczna za jakieś ciekawe linki. Ważna jest dla mnie długość artykułu, bo potrzebuję takiego na minimum 3 strony pisane 12. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorvina Napisano 20 Marca 2013 Autor Share Napisano 20 Marca 2013 Proszę mi wybaczyć podwójny post, ale chciałam raz jeszcze zwrócić Waszą uwagę na ten temat, ponieważ termin mnie goni . Naprawdę nikt nie zna takich artykułów? Jeśli nikt się nie odezwie, to proszę o zamknięcie tematu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Nigdy nie widziałem artykułów czysto chemicznych o roślinach owadożernych. Polecam poszukać tutaj Może antocyjany się przydadzą : http://www.carnivorousplants.org/cpn/sampl...anthocyanin.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 20 Marca 2013 Share Napisano 20 Marca 2013 Artykuł wydany przez Elseviera o pobieraniu potasu, żelaza i manganu przez rośliny mięsożerne - wprawdzie to bardziej fizjologia roślin, ale może się przyda:) CPs___K__Fe__Mn_uptake.pdf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi