Rysiek955 Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Niepokoi mnie ten stożek wzrostu, z ziemi wystaje 1 stożek, i na końcu tego stożka moja rosiczka zaczęła prawidłowo wypuszczać pozostałe liście, stożek podpierałem wykałaczką, wyjąłem teraz wykałaczkę i stożek się ledwo trzyma i boję się że się złamię. Co mogę zrobić z tym? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 (edytowane) Wsadź ją głębiej w podłoże, do miejsca, gdzie łodyga jest już grubsza. Stożek się na pewno nie złamie, ale brzydko to wygląda. Edytowane 17 Marca 2013 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Złamać się nie złamie, a z czasem rosiczka wypuści korzenie podporowe i sama się podeprze, daj jej tylko trochę czasu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Niezbyt wygląda podłoże w tych rosiczkach, słabej jakości torf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi