Redgreen Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Kończy mi się umowa w UPC i zacząłem sprawdzać nowe oferty żeby wybrać coś korzystnego. Zauważyłem że Netia intensywnie zakłada nowe okablowanie po blokach i postanowiłem przejrzeć co proponują jako konkurencja. Wszystko byłoby o.k bo to co oferują mogło by wystarczyć , tylko że jak przeczytałem http://opiniuj.pl/netia-szybki-internet.html?iPage=2 to wygląda że jest dramatycznie. Ktoś miał styczność z tą ofertą i potwierdzi te kiepskie opinie. Na UPC nie narzekam pod względem technicznym. Oczywiście są pewne niuanse i chciałem przejrzeć co można dostać od innych operatorów ale czy warto? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Miałem netie, neozłoma, dialog i w końcu trafiłem na UPC ja nie zamienię się na nic mam 60 MB za 50 zł miesięcznie (dialog również dobry ale ceny z kosmosu) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Mi internet dowozi do domu Netia. Raczej odradzam. Bardzo często połączenie zrywa mi się bez powodu (szczególnie w nocy). Firma nie widzi w tym niczego dziwnego. Darmową infolinię skrzętnie skrywają przed wzrokiem klientów, a sekretny numer na nią to *88 (tylko ze stacjonarnych w Netii). Pozostałe numery są bardzo drogie, a awarie częste, więc jest co zgłaszać. Jedynym plusem jest cena, ale mimo tego bardziej odpowiadały mi usługi Telekomunikacji Polskiej na którą się kiedyś obraziłem o coś tam. W pracy również korzystam z internetu od Netii i odkąd zmieniliśmy (też z TP), dzieją się sceny. Może nie rezygnuj z UPC. Kumpel z pracy, który testował już chyba wszystkich handlarzy internetem twierdzi, że lepszego w kraju nad Wisłą nie uświadczysz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Niestety muszę się zgodzić z opiniami poprzedników. Miałem kiedyś internet z tej firmy (mam na myśli Netię) i bardzo często połączenie było zrywane i ogólnie działało to z grubsza różnie. Miałem też możliwość dwukrotnej zmiany warunków umowy, więc raz z niej skorzystałem. Raz, bo drugi raz nie zdążyłem, gdyż zmiana miała być dokonana w ciągu 24 godzin, ale po tym czasie nic się nie zmieniło. Zadzwoniłem z pytaniem co się dzieje, ale powiedzieli, że wpiszą zlecenie do systemu i kazali czekać kolejne 24 godziny. Po kilku kolejnych dniach oczekiwania (nie działał w ogóle internet, co innego, gdybym miał chociaż starą, wolniejszą prędkość) postanowili wezwać technika, na którego czekałem pół dnia, a on nie przyjechał, nawet mnie o tym nie informując. Przyjechał po kilku dniach i stwierdził, że u mnie jest wszystko OK, więc trzeba ruszać tych na górze. Dzwoniłem tam dobrych kilkadziesiąt razy (dotarłem aż do szefa szefów działu technicznego, co nie było łatwe), a sprawa rozwiązała się dopiero, gdy wysłałem wypowiedzenie umowy. Pomimo, że już było w porządku, tak zaleźli mi za skórę, że zdecydowałem się naprawdę ją rozwiązać. Tutaj za to musiałem drugie tyle czekać na zwolnienie łącza, bo nie mogą tego przyspieszyć. Podsumowując: ZDECYDOWANIE ODRADZAM! Miałem również internet z TP, teraz korzystam z UPC i nigdy nie miałem takich problemów. Jednak przewagą UPC nad TP jest cena za odpowiadającą prędkość. Edytowane 26 Marca 2013 przez sebek1393 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Miałem netie, neozłoma, dialog i w końcu trafiłem na UPC ja nie zamienię się na nic mam 60 MB za 50 zł miesięcznie (dialog również dobry ale ceny z kosmosu) Cena za 60 na ich stronie w promocji to 40 za trzy m-ce i 80 do końca umowy i tylko dla nowych klientów. Więc jak udało Ci się za 50? Tak jak pisałem nie narzekam na jakość bo mam 25MB a w praktyce dochodzi pod 30Mb i raczej nie mam problemów z zanikaniem i spadaniem prędkości. Tylko tymi niuansami są opłaty znacznie różniące się w poszczególnych przypadkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Ja brałem jakieś 8 miesięcy temu jak nie więcej w pakiecie z telewizją.(Za internet dokładnie płac 49,99) Edytowane 26 Marca 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Jeśli zostaniesz przy UPC, to spróbuj trochę ponegocjować nad umową - skoro jesteś już klientem, to całkiem możliwe, że jak się uprzesz, to dostaniesz lepsze warunki niż są na stronie. Niekoniecznie, ale szansa jest, jak będziesz uparty i dobrze to rozegrasz. W wielu takich molochach dobre negocjacje skutkują lepszą umową - im mimo wszystko zależy na kliencie, wolą zarobić mniej, niż nie zarobić wcale, ale, jak mówiłem, to zależy od przypadku i danej firmy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Co do tych negocjacji to wiem że różnie bywa. Ostatnia umowa była zwarta na słowo przez telefon i była korzystna tak w 70% dla mnie. Niestety tak jak wszędzie klient raz złapany jest gorzej traktowany. Dlatego napisałem rezygnację z przedłużenia wygasającej umowy i może coś mi się uda lepszego wytargować. Edytowane 14 Maja 2013 przez Redgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Zostaję w UPC z netem 60MB + telewizja cyfrowa. Dzięki za opinie, temat do zamknięcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi