n103 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Nie ma co obecnie dużo pisać, ponieważ jak widać pustka... ^^ Co tam znajduje się? Nasionka... Myślę, że bez sensu teraz mnie krytykować, że pierwszy post troszkę bez smaku ale obiecuję dbać o temat... Odezwę się prawdopodobnie za 2 tygodnie z nowymi fotkami. Mam nadzieję, że będą ciekawsze ^^ Edytowane 29 Marca 2013 przez n103 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Suchy torf. Zbyt suchy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n103 Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Hm, zgadzam się... bo fotkę robiłem bez nasion/wody Za jakieś 2-3h włożę nasiona. Wlałem 3 litry wody i trochę śniegu dodałem. Edytowane 29 Marca 2013 przez n103 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Śniegu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Śniegu? [2] po co i gdzie ten śnieg? Edytowane 29 Marca 2013 przez Rysiek955 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueb Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Zapewne n103 chciał zaoszczędzić na wodzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Kto oszczędza na wodzie ten się budzi na kłodzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Kto oszczędza na wodzie ten się budzi na kłodzie. Kosa, proszę rozwiń Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n103 Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Śniegu troszkę, odrobinę na szczęście... Tak żeby w temacie było ciekawiej i nasionka wiedziały, że zima Jakbym nie napisał o śniegu to w temacie byłby tylko mój post, a tak ktoś śledzi (i nie chodzi o ryby) Dobra.. za jakiś czas aktualizuję temat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 (edytowane) Szkoda, że "na szczęście" nie przykryłeś nasion torfem żeby wiedziały z każdej strony, że to torf Edytowane 30 Marca 2013 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n103 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Kolejne nasiona: d. „Auyan Tepui”, d. Collinsiae, d. tomentosa var. glabrata, d.oblanceolata „Sunset Peak, Hong Kong”. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n103 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) d. nidiformis, d. dielsiana, indica, peltata, tokaiensis - proszę przy okazji o poprawienie błędów w nazwach - sprzedawca miał brzydki charakter pisma ^^ Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Kosa1984 Nazwy poprawione. W przyszłości proszę korzystać z tego: http://cpphotofinder.com/Drosera.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n103 Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Chyba coś nie tak, ponieważ jeszcze żadnej roślinki nie ma widać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisz jak je wysiałeś na jakie podłoże, doświetlane były? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Za bardzo się niecierpliwisz. Dopiero dwa tygodnie od zasiania minęły Tak na moje oko to ten zielony podstawek masz za niski. Z tego co pamiętam to na 8 centymetrową doniczkę 2 do 3 cm wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi