Reez Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Chciałbym sie dobrze przygotować do wysiewu D. Nidiformis. Kilka pytań pomocniczych: 1. Doniczka mała/duża? 2. Jaki torf ? 3. Oświetlenie - czyli jaka świetlówka (T5, T8 czy jakaś inna?) 4. Musi być w akwarium/terrarium ? Bardzo bym był zadowolony, gdybyście dodali cos od siebie Dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 1. Obojętnie. 2. Kwaśny bez dodatków. 3. Zaraz będzie wiosna, więc można się obyć bez, przy południowym oknie. 4. Nie musi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 1.Najlepiej jak najmniejsza, na dużą idzie więcej wody, a siewki nie mają dużych korzeni. 2. 3,5-4,5 pH. 3. Nie jest wymagane. 4. Nie musi a nawet nie powinno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Tak, zaraz będzie wiosna, ale jest problem, beginner - niestety moje mieszkanie nie dysponuje takowym oknem. Mam Północne, Wschodnie i Zachodnie, ale jak na złość południowego nie mam. Jakie z tych trzech najlepsze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Wschodnie albo zachodnie też będą OK. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi