Dusza088 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam czy ktos pomoze? Mam taki problem 2 tygodnie temu posadzilem nasionka w kwasnym torfie, podlewalem co 3 dni ( leje wode destylowana do podstawki ) caly czas te nasionka sa pod lampka tylko w nocy gasze ja i mam taki problem wychodzi mi ples co ja zle robie prosze o pomoc jestem nawicjuszem w tej dziedzinie .... aaa i w ciagu tych 2 tygodni nawet nasionka mi nie wykielkowaly a posadzilem ( nidiformis i pigmejki ) nie wiem co jest grane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonjoker Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 A dostęp powietrza masz dobry do doniczki? jak jest za "duszno" to będzie pleśnieć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusza088 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 no stoi przy oknie a tam mam troszke chłodno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) nasionka posadzilem ( nidiformis i pigmejki ) I raczej nic nie wykiełkuje, bo owadożery się sieje a nie sadzi Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusza088 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 aaa no to już jeden problem rozwiązany dlatego coś mi nie pasowało błąd zrobiłem szkoda gadać, ale człowiek uczy się na błędach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonjoker Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 I raczej nic nie wykiełkuje, bo owadożery się sieje a nie sadzi Sieje się nasiona, a sadzi sadzonki, nie ważne czy owadożerne czy buraki na polu A co do pleśni, to ważne jest żebe doniczke postawić w przewiewnym miejscu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Nasion i gemm się nie zakopuje , wysypuje się je na wierzch torfu . A co do pleśni zgadzam się z Szymonem . Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusza088 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 no to teraz będę wiedział na przyszłość dziękuje . Pozdrawiam.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dusza088 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Udało mi się wykopać nasiona pigmejki i jak widzę to troszkę zakiełkowały, a myślałem że będzie po nich Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi