Reez Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam. Dzisiaj dostałem swojego pierwszego Dzbanecznika, jest nim Rebecca Soper. I otóż kupiłem ją w Zielonym Klombie, spośród czterech wybrałem największego, który miał najwięcej dzbanków. I oto moje pytania: 1. Nic się nie stanie jak będe podlewał go od góry? 2. Zaobserwowałem, że ma dokładnie trzy "odrosty", tak jakby były 3 roślinki w jednej małej doniczce. Ze względu na to Dzbanecznik wydaje się uginać pod własnym ciężarem i boje się, że może się złamać. Co robić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Podlewaj od góry wodą demineralizowaną, nie bój się nic mu się nie stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam. Dzisiaj dostałem swojego pierwszego Dzbanecznika, jest nim Rebecca Soper. I otóż kupiłem ją w Zielonym Klombie, spośród czterech wybrałem największego, który miał najwięcej dzbanków. I oto moje pytania: 1. Nic się nie stanie jak będe podlewał go od góry? 2. Zaobserwowałem, że ma dokładnie trzy "odrosty", tak jakby były 3 roślinki w jednej małej doniczce. Ze względu na to Dzbanecznik wydaje się uginać pod własnym ciężarem i boje się, że może się złamać. Co robić? 1. Dzbanki polewa się od góry. 2. Może podeprzyj? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Ze względu na to Dzbanecznik wydaje się uginać pod własnym ciężarem i boje się, że może się złamać. Co robić? Nie złamie się, ale - jeśli dobrze wyobrażam sobie sytuację - dobrze byś zrobił, przywiązując go do jakiejś podpórki. Głównie jednak ze względów estetycznych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 CFHs, ale czym? Mam pustkę w glowie ;d Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 W ogrodniczym kupisz podpórkę z bambusa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzięki wszystkim. Jeszcze dołączam pytanie: jeśli chwilowo nie ma światła (głowie się jak zamontować świetlówkę) to szybko padnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Świetlówka dla Rebekki to zbędny wydatek, zwłaszcza że dni są coraz dłuższe. Poza tym masz dużą roślinę, więc i oświetlenie musiałoby być konkretne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzięki wszystkim. Jeszcze dołączam pytanie: jeśli chwilowo nie ma światła (głowie się jak zamontować świetlówkę) to szybko padnie? Rozumiem, że trzymasz ją w szafie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie, nie w szafie, w terrarium, a raczej w akwa : d Razem z Muchołówkami i Kapturnicą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 A masz może okna w mieszkaniu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Dla tych roślin terrarium jest zbyteczne, no chyba że tylko ze względów estetycznych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi