Rysiek955 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Kupiłem na allegro x3 muchołówki i gratis mam dostać tłustosza, jednego losowego z tej "doniczki". Jako że pierwszy raz spotkam się z tłustoszem to poprosiłbym o identyfikacje tych tłustoszy, o podstawowe porady oraz w jakich warunkach mam je trzymać, dziękuje bardzo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Weser albo jakiś inny mieszaniec trudno stwierdzić. Będzie kwiat daj zdjęcie. Światło najlepiej słoneczne, ale nie bezpośrednie palące słońce. Czyli wschodni, zachodni parapet lub południowy, lecz zasłonięta np. ramą okienną lub firanką. Temperatury pokojowe cały rok. Podlewanie: wilgotne podłoże z przerwami do wyschnięcia 1-2 dni lato i więcej zimą. Niektórzy pewnie podlewają tak , że woda cały czas w podstawce, ale ja robię tak i tłustosze są zadowolone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 A mogę je dać do terrarium z rosiczkami, x2 14W świetlówki i średnia wilgotność? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 A mogę je dać do terrarium z rosiczkami, x2 14W świetlówki i średnia wilgotność? Zależy jakie masz świetlówki Jeśli specjalistyczne dla roślin, to jak najbardziej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Zależy jakie masz świetlówki Jeśli specjalistyczne dla roślin, to jak najbardziej. Raczej nie, z Castoramy o barwie 6500K Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Nazywa się jakoś ta świetlówka, czy to zwykły no name? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Raczej no name, coś takiego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Szczerze? Chyba ta świetlówka jest obojętna Twoim roślinom. Mogłeś kupić Osram Fluore, tak jak polecałem. Miałbyś w ów czas pewność, że zakup pozytywnie wpłynie na rośliny. Edytowane 2 Maja 2013 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Mam pewność że nie jest obojętna, ponieważ kupiłem w środku stycznia i roślinki zaczęły normalnie rosnąć oraz się wybarwiły po tygodniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Mam pewność że nie jest obojętna, ponieważ kupiłem w środku stycznia i roślinki zaczęły normalnie rosnąć oraz się wybarwiły po tygodniu. Więc w jakim celu pytasz o informacje, które możesz sam znaleźć w internecie? Lenistwo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 No i pytanie czy mogę mieć tłustosza pod tym, bo czytałem że musi mieć rozproszone światło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Rozproszenie dotyczy światła słonecznego. Przy świetlówkach nie ma czego rozpraszać, bo to nie ta moc i pod nimi spokojnie może stać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi