przemQ Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Tak się zastanawiałem po dzisiejszej ulewie,czy deszczówka z dachu która leci rynnami nadaje się do podlewanie owadożerów . U mnie wszędzie jest eternit który z czasem zarósł mchem(?) i nie wiem czy taka woda się nadaje ,czy nie trzeba jej dodatkowo filtrować. Proszę o jakąś radę . 3. wyczyścisz wyczyścisz je Jak to rozumieć ? Wyczyścić rynnę plastikową ? Edytowane 11 Maja 2013 przez przemQ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Tak się zastanawiałem po dzisiejszej ulewie,czy deszczówka z dachu która leci rynnami nadaje się do podlewanie owadożerów . U mnie wszędzie jest eternit który z czasem zarósł mchem(?) i nie wiem czy taka woda się nadaje ,czy nie trzeba jej dodatkowo filtrować. Proszę o jakąś radę . Jeśli: 1. Mieszkasz w miejscu gdzie powietrze nie jest skażone 2. Masz plastikowe rynny 3. wyczyścisz wyczyścisz je to możesz z nich brać wodę deszczową. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Ja podlewam deszczówką i jej nie filtruje ani nie czyszczę rynien.Tylko jak zaczyna padać to poczekaj pół godziny niech dach i rynny się opłukają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Jak to rozumieć ? Wyczyścić rynnę plastikową ? Z materii organicznej (rozkładające się liście i inne) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi