Janker Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Witam 2 dni temu ten dzban się otworzył i tak się cieszyłem ,że taki ładny będzie. Dzisiaj rano wstaje i patrze coś wyżarło dziurę w dzbanie. Będzie dalej żył czy raczej nie przetrwa bo nie liczę ,że będzie ofiary łapał w ten dzban. Proszę o opinię. Ps. Nie wrzucałem żadnego owada do środka i myślę że w akwa też nie ma takich wyjadaczy dziur.Pierwsze takie zdarzenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 A gdzie to jest? Pełno mchu.. może tam się coś czai.. a jesli mech jest w terrarium... to może tam ... jakieś larwy czy coś.. dzbanek jeśli utraci ciecz trawienną to obumiera. wtedy najlepiej jest nalać destylki.. ale... w tym przxypadku ta również się wyleje.. zakleić? nie ma czym. Dzbanek uschnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janker Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 W terra mam mech żeby ładniej było ale to już od dawna i nie miałem takiej napaści wyjadacza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Pamiętam jak ktoś gdzieś pokazywał podobną dziurę w dzbanku i sposób jej załatania - nie mogę tylko teraz znaleźć gdzie to było... W każdym bądź razie udało mu się odratować taki dzbanek. Jeśli masz chęci walczyć o niego to możesz poszukać tego opisu. Z tego co pamiętam to ten gość przykładał kawałek materiału w miejsce dziury i potem czymś to "szpachlował" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 W terra mam mech żeby ładniej było ale to już od dawna i nie miałem takiej napaści wyjadacza. Możliwe, ze coś siedzi w mchu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janker Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Trudno będą kolejne nawet jak by udało się to naprawić to już tak dobrze jak od nowości by dzban nie działał. Utnę go i zasuszę na pamiątkę i będę się więcej przyglądał i wypatrywał tego co to zrobił. Dziękuje za odpowiedzi:) ps. pozbędę się mchu dla pewności Edytowane 7 Lipca 2013 przez Janker Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Trudno będą kolejne nawet jak by udało się to naprawić to już tak dobrze jak od nowości by dzban nie działał. Utnę go i zasuszę na pamiątkę i będę się więcej przyglądał i wypatrywał tego co to zrobił. Dziękuje za odpowiedzi:) ps. pozbędę się mchu dla pewności Nie radzę go obcinać. roslina osłabnie.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janker Napisano 7 Lipca 2013 Autor Share Napisano 7 Lipca 2013 dobrze tak więc go zostawię niech sam sobie radzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Jeśli to możliwe, przechyl dzbanek, tak by możliwie dużo płynu utrzymało się w nim. Wrzuć do terrarium liście zdrowej, wolnej od owadów rośliny doniczkowej, może będą smaczniejsze od dzbanecznika. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edytor Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 http://www.rosliny-owadozerne.pl/Naprawa-d...nik-t14625.html to forum jest jak google- jeśli czegoś w nim nie ma to znaczy ze to nie istnieje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 http://www.rosliny-owadozerne.pl/Naprawa-d...nik-t14625.html Dzięki edytor, właśnie o tym artykule mówiłem wcześniej to forum jest jak google- jeśli czegoś w nim nie ma to znaczy ze to nie istnieje Zgoda i nie pisać że "na połowę pytań brak tu odpowiedzi"!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janker Napisano 13 Lipca 2013 Autor Share Napisano 13 Lipca 2013 Dziękuję bardzo za linka postaram się załatać dziurę tak jak jest tam pokazane. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek627 Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Nie sądzę, żeby to mu w czymś pomogło, chyba lepiej zostawić tak jak jest. Estetyczne to to też nie jest, prędzej mu zaszkodzisz niż pomożesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Nie sądzę, żeby to mu w czymś pomogło, chyba lepiej zostawić tak jak jest. Estetyczne to to też nie jest, prędzej mu zaszkodzisz niż pomożesz Jeśli się nie znamy, na pewne tematy się nie wypowiadamy... Takie rozwiązanie zrobione dobrze spowoduje, że dzbanek rozwinie się i pozostanie, a nie uschnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi