Skocz do zawartości

Dziura w dzbanie

Janker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 2 dni temu ten dzban się otworzył i tak się cieszyłem ,że taki ładny będzie. Dzisiaj rano wstaje i patrze coś wyżarło dziurę w dzbanie. Będzie dalej żył czy raczej nie przetrwa bo nie liczę ,że będzie ofiary łapał w ten dzban.

Proszę o opinię.

69r4.jpg

2d0b.jpg

Ps. Nie wrzucałem żadnego owada do środka i myślę że w akwa też nie ma takich wyjadaczy dziur.Pierwsze takie zdarzenie.

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie to jest? Pełno mchu.. może tam się coś czai.. a jesli mech jest w terrarium... to może tam ... jakieś larwy czy coś.. dzbanek jeśli utraci ciecz trawienną to obumiera. wtedy najlepiej jest nalać destylki.. ale... w tym przxypadku ta również się wyleje.. zakleić? nie ma czym. Dzbanek uschnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak ktoś gdzieś pokazywał podobną dziurę w dzbanku i sposób jej załatania - nie mogę tylko teraz znaleźć gdzie to było... W każdym bądź razie udało mu się odratować taki dzbanek. Jeśli masz chęci walczyć o niego to możesz poszukać tego opisu. Z tego co pamiętam to ten gość przykładał kawałek materiału w miejsce dziury i potem czymś to "szpachlował" :)

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Trudno będą kolejne nawet jak by udało się to naprawić to już tak dobrze jak od nowości by dzban nie działał. Utnę go i zasuszę na pamiątkę i będę się więcej przyglądał i wypatrywał tego co to zrobił.

Dziękuje za odpowiedzi:)

ps. pozbędę się mchu dla pewności

Edytowane przez Janker
Odnośnik do odpowiedzi

Trudno będą kolejne nawet jak by udało się to naprawić to już tak dobrze jak od nowości by dzban nie działał. Utnę go i zasuszę na pamiątkę i będę się więcej przyglądał i wypatrywał tego co to zrobił.

Dziękuje za odpowiedzi:)

ps. pozbędę się mchu dla pewności

Nie radzę go obcinać. roslina osłabnie..

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki edytor, właśnie o tym artykule mówiłem wcześniej :)

to forum jest jak google- jeśli czegoś w nim nie ma to znaczy ze to nie istnieje ;)

Zgoda :) i nie pisać że "na połowę pytań brak tu odpowiedzi"!!! ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, żeby to mu w czymś pomogło, chyba lepiej zostawić tak jak jest. Estetyczne to to też nie jest, prędzej mu zaszkodzisz niż pomożesz ;)

Jeśli się nie znamy, na pewne tematy się nie wypowiadamy... Takie rozwiązanie zrobione dobrze spowoduje, że dzbanek rozwinie się i pozostanie, a nie uschnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.