marcino Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Witajcie. Mam pewien problem,moja Bohemian Garnet się podzieliła z tym że ta starsza muchołówka zaczęła mi czarnieć, czy to jest niepokojące? czy normalne przy podziale.Zaznaczam że pierwszy raz mi się zdarzył podział muchołówki, więc pytam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Jak się dzieli i nie rozsadzałeś to pewnie pozbywa się starszych liści co jest normalne. Natomiast jak je rozdzieliłeś osobno to mogłeś uszkodzić korzenie. Pewnie wszystko jest o.k bo bez zdjęcia i info o warunkach jakie ma trudno coś stwierdzić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcino Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Jak się dzieli i nie rozsadzałeś to pewnie pozbywa się starszych liści co jest normalne. Natomiast jak je rozdzieliłeś osobno to mogłeś uszkodzić korzenie. Pewnie wszystko jest o.k bo bez zdjęcia i info o warunkach jakie ma trudno coś stwierdzić Nie rozsadzałem ich jeszcze. Proponujesz rozsadzić je już? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Na wiosnę jest najlepsza pora na rozsadzanie. "Bohemian Garnet" potrafi bardzo intensywnie się dzielić tylko te przyrosty są małe i długo rosną. Można je łatwo uszkodzić więc bezpiecznie jest poczekać jak trochę podrosną. Jak Ci nie przeszkadza to mogą rosnąć w kępce co dość fajnie wygląda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi